Deel/print deze pagina:

De Zwaan Cultureel

Stichting Vrienden van de Zwaan Cultureel is een brede culturele organisatie voor de gehele gemeente Uitgeest en omstreken. Door vrijwilligers wordt er gedurende het hele jaar een divers en geïntegreerd aanbod aan culturele activiteiten in alle disciplines gerealiseerd. Er is zowel aandacht voor professionele als voor amateur (podium) kunst. Waar mogelijk wordt samengewerkt met andere organisaties in de gemeente en de regio, gericht op vergroting van de kwaliteit van de producten.

Stichting Vrienden van de Zwaan Cultureel stelt zich ten doel om in de gemeente Uitgeest het culturele leven in de gemeente te verrijken en te versterken. De programmering is breed, gevarieerd, uitdagend en is een representatieve afspiegeling van wat er in de kleinere zalen van de Nederlandse theaters is te zien.

Al onze voorstellingen (theater, klassieke concerten, Filmhuis en Open Podium) vinden plaats in Dorpshuis de Zwaan, een laagdrempelige, gastvrije ontmoetingsplek, waar elke inwoner van de gemeente meerdere keren per jaar komt. De Zwaan Cultureel wil de bezoekers een warm welkom geven. De bezoekers moeten het gevoel krijgen dat zij te allen tijde welkom zijn, zodat men zich thuis voelt en graag terug komt.

 

  • Theatervoorstellingen
  • Filmhuis
  • Open Podium
  • Concerten klassieke muziek
  • het ontwikkelen, stimuleren en ondersteunen van nieuwe initiatieven op het gebied van kunst en cultuur