Deel/print deze pagina:

Uitgeestermaatjes

Uitgeestermaatjes is een samenwerking tussen het Sociaal Team Uitgeest en het Vrijwilligers Informatie Punt Uitgeest (VIP). Het is een pilotproject van september 2021 t/m december 2022 met de intentie om het daarna structureel voort te zetten.

Ons doel is om kwetsbare inwoners te ondersteunen met de inzet van vrijwilligers; maatjes. Er zijn talloze redenen waarom sommige mensen, jong en oud, behoefte hebben aan een maatje. Ze zijn bijvoorbeeld zelf (tijdelijk) niet in staat om sociale contacten te maken, voelen zich eenzaam of hebben een psychische of lichamelijke beperking. Speciaal voor deze mensen is dit project om hen een steuntje in de rug te geven.

Wat doen we?
Naar aanleiding van de vraag van de inwoner gaan wij op zoek naar een vrijwilliger. We proberen om een zo goed mogelijke passende match te maken. Hierbij kijken we onder andere naar vergelijkbare interesses, ideeën, humor en leeftijd. Wij houden met beiden contact, ondersteunen de vrijwilligers en bieden deskundigheidsbevordering aan als daar behoefte aan is.